poezie in het park, poetry battle, open podium poëzie

poetry in the park

 kom 28 en 29 mei naar het Huijgenspark!

Het park is open, dicht mee!

Na een aantal succesvolle edities van de Haagse Poetry Battle, gaan we het nu anders aanpakken. Maar liefst twee dagen biedt het Huijgenspark ruimte aan het vernieuwde festival Poetry in the Park. Op 28 mei is eerst de Poetry Battle, op 29 mei een feestelijk Open Podium met optredens. Aan het woord komen dichters, rappers, vertellers, muzikanten. Beide avonden zijn in de tent op het Huijgenspark en duren van 19 tot 22 uur. Vanaf begin april kunnen buurtbewoners in de Stations- en Rivierenbuurt kosteloos schrijfworkshops volgen van bekwame docenten, waaronder de dichter Peter Swanborn. Dit alles onder het motto: Het park is open, dicht mee!

 

De workshop ‘Ik vertaal je’ – voor alle leeftijden
Tijdens de workshop ‘Ik vertaal je’ gaan deelnemers lievelingsgedichten van buurtbewoners met niet-Nederlandse roots naar het Nederlands vertalen. Hoe klinkt en voelt een andere taal? Met veel handen- en voetenwerk komen ze tot ontdekkingen.

De schrijfcursus ‘Leven, een gedicht’ – voor 60+
De cursus van 5 ochtenden, ‘Leven, een gedicht’ gaat over verhalen uitwisselen en herinneringen ophalen, waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog had. Door eenvoudige schrijftechnieken leren cursisten momenten uit hun leven op papier te zetten.

 

Poetry Battle op 28 mei
Net als voorgaande jaren houden leerlingen van Haagse middelbare scholen de Poetry Battle, een dichtwedstrijd op het podium. Docenten van Huis van Gedichten stomen de leerlingen klaar. Dit jaar doen vijf scholen mee en vijf docenten. Naast de leerlingen ‘battlen’ ook de docenten woord tegen woord. Een deskundige jury wijst de finalisten aan. Na de finale is het woord aan het publiek om de winnaar te kiezen van de Poetry Battle 2019. Toeschouwers zijn meer dan welkom.

Open podium op 29 mei
Iedereen die dicht of rapt is van harte uitgenodigd op ons Open podium. De deelnemers aan de workshops zullen eveneens hun zelfgeschreven teksten voordragen. Wordt het een haiku, sonnet of aangrijpend verhaal? Voordrachten worden afgewisseld met optredens van bekende muzikanten. Opgeven voor het Open Podium kan bij Geraldina.

 

Culturele ontmoetingsplek
P
oetry in the Park zet het internationale karakter van de Stations- en Rivierenbuurt in de schijnwerpers. ‘Er wonen hier zeker 100 verschillende nationaliteiten’, aldus de initiatiefnemers. Tijdens het festival ontmoeten we elkaar.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten