Activiteit

Poetry in the Park 2019

Het park is open, dicht mee!

Haagse scholieren, buurtgenoten, jij en ik, we ontmoeten elkaar in de taal, in de poëzie
op het gratis festival in het Huijgenspark op 28 en 29 mei

De Haagse Poetry Battle van afgelopen jaren was grandioos, dit jaar pakken we het groter aan. Twee dagen biedt het Huijgenspark ruimte aan het festival Poetry in the Park. De buurt wordt nog meer betrokken via verschillende schrijfworkshops en een Open Podium.

De Poetry Battle zelf, gaat dit jaar tussen 5 scholen, die alle 5 door een andere dichter begeleid worden. Op de poetry battle zullen de dichters aanwezig zijn om hun leerlingen toe te juichen, maar ook om zélf mee te battlen tegen de andere begeleidende dichters!
De mee battelende scholen met hun dichtende begeleiders:
Esloo College [Joost van Kersbergen], Heldring College [Ludette el Barkany], GSR [Marije Uijtdehaage], Maerlant-Lyceum [Elten Kiene], Wellantcollege [Lucas Hirsch].

28 mei 19:00 – 21:00
Dag één van het festival: De Poetry Battle. Talige-muziek optredens. En  leerlingen van Johan de Witt komen Dodenherdenking-gedichten voordragen!
29 mei 19:00 – 22:00
Dag twee: Open Podium, waarop ook de schrijfworkshops hun juweeltjes ten gehoren brengen! Ook deze dag zal gelardeerd zijn met talige-muziek en vertellers.
Wil jij meeschrijven? Kijk hieronder voor de workshops. Wil je je eigen werk laten horen?  Geef je op bij Geraldina voor een plekje op het Open Podium.

Het park is open, dicht mee! – de workshops

Workshop ‘Ik vertaal je’ – voor alle leeftijden
Tijdens de workshop ‘Ik vertaal je’ gaan deelnemers lievelingsgedichten van buurtbewoners met niet-Nederlandse roots naar het Nederlands vertalen. Hoe klinkt en voelt een andere taal? Met veel handen- en voetenwerk komen ze tot ontdekkingen.
Hier vind je alle details van Ik vertaal je, en hoe je je kunt opgeven

De schrijfcursus ‘Leven, een gedicht’ – voor 60+
De cursus van 5 ochtenden, ‘Leven, een gedicht’ gaat over verhalen uitwisselen en herinneringen ophalen, waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog had. Door eenvoudige schrijftechnieken leren cursisten momenten uit hun leven op papier te zetten.
Hier vind je alle details van Leven, een gedicht! En hoe je je kunt opgeven

Open podium op 29 mei
Iedereen die dicht of rapt is van harte uitgenodigd op ons Open podium. De deelnemers aan de workshops zullen eveneens hun zelfgeschreven teksten voordragen. Wordt het een haiku, sonnet of aangrijpend verhaal? Geef je op bij Geraldina

Culturele ontmoetingsplek
Poetry in the Park zet het internationale karakter van de Stations- en Rivierenbuurt in de schijnwerpers. ‘Er wonen hier zeker 100 verschillende nationaliteiten’, aldus de initiatiefnemers. Tijdens het festival ontmoeten mensen, vanuit allerlei verschillende leeftijden en achtergronden, elkaar.