Poetry Circle 070

talent programma – buitenschools

In oktober opent de inschrijving voor het nieuwe seizoen, januari-juni 2023.

Poetry Circle 070 is een talentenprogramma voor jonge Haagse woordkunstenaars (jij?). Wekelijks komen we samen met coaches Guus van der Steen en Dorothy Blokland. Jullie gaan aan het werk met het schrijven én performen van je teksten. Guus en Dorothy helpen je je eigen stijl te herkennen en door te ontwikkelen.

Poetry Circle 070 maakt deel uit van het landelijk netwerk Poetry Nowhere, waaraan 7 steden deelnemen (Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Zwolle, Leeuwarden en nu dus ook Den Haag). Naast de wekelijkse bijeenkomsten organiseren we ook Circle Sessions, waarbij steeds één van de steden een andere uitnodigt om elkaar in nieuwe teksten te ontmoeten op het podium. En krijg je de kans om op Nederlandse podia je teksten voor te dragen.

Is het iets voor jou? En ben je (ongeveer) tussen de 15 en 25 jaar? Je kunt je elk jaar rond oktober/november inschrijven voor de audities van het komende jaar. Hou ons in de gaten via onze nieuwsbrief of socials om te weten wanneer de inschrijving precies opent. Van januari tot en met juni komen we dan wekelijks samen in het pand van Crossing Border (in Corona-tijden natuurlijk online). De Circle Sessions georganiseerd in Den Haag vinden plaats in theater De Vaillant of via Live Stream op Insta.

Dit seizoen nemen 13 talentvolle schrijvende performers / performende schrijvers mee aan Poetry Circle 070, waaronder Amara van der Elst (winnaar spoken070).

Praktisch
Er zijn 22 bijeenkomsten van Poetry Circle 070, 4 Circle Sessions, waarin je met een andere stad je teksten uitwisselt en één eindafsluiting, waar álle circle sessions uit heel Nederland bij elkaar komen. Houd de agenda in de gaten voor de nieuwste Circle Session.

Voortraject op school
Is de Poetry Circle 070 écht iets voor leerlingen op jouw school? In een voortraject van 8 lessen op school begeleidt Huis van Gedichten ze naar het schrijven van hun teksten en de audities in november. Neem contact op voor meer informatie.

Poetry Circle Festival 2022
In het weekend van 2 en 3 juli vond de eindmanifestatie van Poetry Circle plaats in Den Haag! Een weekend lang woordkunsten in De DCR en zaal3. De aftermovie volgt nog, maar hier kan je alvast een fragment zien van het eindproduct van Poetry Circle 070.


Verhalen in jouw stad 070 – eindproduct eerste seizoen

Verhalen in jouw stad is het eindproduct van het eerste seizoen Poetry Circle 070. In deze podcast brengen de deelnemers een ode aan Den Haag in Spoken Word. 

In deze aflevering luister je naar: Manon Corino, Charlotte Ellis, Hasan Gök, Ismay Gossen, Lotte Linthorst, Glodi Mbwete, Wouter van den Elzen, Amara van der Elst, Ineke Veldhuijzen en Uchaindani Watson. Coaches: Jörgen Gario en Guus van der Steen.

Dank aan alle deelnemers, coördinatoren en coaches die dit eindproduct hebben mogelijk gemaakt. Eveneens aan de producenten van de Nederlandse Pop Academie onder begeleiding van Manu van Kersbergen. Speciale dank aan dB’s Utrecht, HEDON Zwolle en theater De Nieuwe Vorst. Illustraties door Rachell Zerp. Ondersteund vanuit Poetry Circle: Zeinab El Bouni, Christina Tosoni, Jasper Albinus en Mayke Keller.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten