Broeinest op Crossing Border
Lesprogramma

Broeinest op Crossing Border

Muziek in poëzie & Poëzie in muziek

Leerlingen leren nieuwe artiesten kennen en dragen zelf geschreven poëzie voor tijdens de eindpresentatie “Broeinest” op Crossing Border.

Muziek en poëzie zijn onlosmakelijk verbonden en beïnvloeden elkaar. Leerlingen luisteren naar nummers van twee muzikanten die geprogrammeerd staan op het festival. In de les ontrafelen leerlingen de muzikaliteit van poëzie en spoken word. Via verschillende werkvormen schrijven ze allemaal een eigen gedicht met als uitgangspunt de muziek. We werken aan het effect van ritme, harmonie en dynamiek in de eigen teksten, zowel op papier als tijdens de voordracht.

De eindpresentatie Broeinest vindt plaats tijdens Crossing Border festival op vrijdagavond 4 november 2022. Leerlingen van alle scholen die meedoen, staan samen met de (in de les behandelde) artiesten op het podium.

Relevante activiteiten

Presentatie T3 leerlingen GSR Rijswijk

21 april, besloten optreden in het H3C

Crossing Border 2018

2 november 2018

 

 

Gedichten gemaakt in dit programma

creatieve uitdagende lessen. Leerlingen werden de hele les door gestimuleerd te geloven in zichzelf en hun creaties. Sommige leerlingen hadden het nodig een beetje op weg te worden geholpen. De sfeer in de groep was veilig en respectvol. Er werd naar elkaar geluisterd.
— Cathy van Swieten, Esloo College