Activiteit

Broeinest – Crossing Border

Leerlingen treden op tijdens internationaal literatuur en muziekfestival Crossing Border

Muziek en poëzie zijn als koffie en cake Op zichzelf al lekker, maar samen nog veel lekkerder. Op het Crossing Border festival vullen poëzie, spoken word en muziek elkaar aan. Beeld je eens in, een middelbare scholier die op één van die podia een eigen tekst mag voordragen, waarschijnlijk voor het eerst. Vrijdagavond 3 november kun je komen luisteren naar het werk van de leerlingen. Wij kijken er weer heel erg naar uit.

The cherry on the cake Leerlingen leren nieuwe artiesten kennen en dragen zelfgeschreven poëzie voor tijdens een live performance van “Broeinest” op Crossing Border. Tijdens creatief schrijven lessen op school luisteren leerlingen naar werk van twee Crossing Border-artiesten, een dichter of schrijver en een muzikant. Ze onderzoeken het effect van muziek, dynamiek en ritme op een tekst, en denken na over wat muziek voor hen persoonlijk betekent. Onze docenten begeleiden de leerlingen bij het schrijven van hun eigen poëzie of spoken word stukken geïnspireerd op het werk van de artiesten. Als kers op de taart presenteren de leerlingen hun werk live op het podium op vrijdagavond 3 november tijdens het festival. Ze delen het podium samen met de artiesten die hen inspireerden in de schrijflessen.

Iedereen heeft een verhaal Het Broeinest-lesprogramma van Huis van Gedichten combineert creatief schrijven in de klas met een podiumervaring live op het festival. Wij geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, ongeacht leerniveau of achtergrond, en waar kun je dat beter ervaren dan tussen (inter)nationale schrijvers, muzikanten en dichters? Vrijdag 3 november treden de leerlingen op in het Korzo theater als onderdeel van Crossing Border festival.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten