Activiteit

Finale Jonge Stadsdichter 2024

donderdag 25 januari 2024, Nationale Gedichtendag

Op Nationale Gedichtendag zal voor de derde keer de nieuwe jonge Haagse Stadsdichter bekend gemaakt worden. Acht finalisten van verschillende Haagse middelbare scholen zullen hun gedicht voordragen. Een gerenommeerde jury zal bepalen wie de nieuwe Jonge Haagse Stadsdichter voor 2024 zal zijn en wij zullen afscheid nemen van de Jonge Haagse Stadsdichter van 2023 Chelsy Valentina.

Programmamaker en schrijver Splinter Chabot neemt de presentatie voor zijn rekening en Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag, zal de winnaar bekend maken. De vakjury bestaat uit woordkunstenaars Sophia Blyden en Hasan Gök en wordt voorgezeten door dichter en performer Dean Bowen.

De inloop start om 14.00 uur. Tijdens het programma verzorgt singer-songwriter Lilo het muzikaal intermezzo en uiteraard zal ook de Jonge Stadsdichter van 2023; Chelsy Valentina aanwezig zijn. Zij zal het stokje overdragen aan de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag. Om circa 15.30 uur zal de winnaar bekend gemaakt worden. Hierna is er uiteraard tijd voor een hapje en drankje. Kortom, een feestelijke middag die u niet wilt missen!

Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum willen met dit initiatief laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt. In het komende jaar krijgt de Jonge Stadsdichter het woord bij belangrijke en actuele gebeurtenissen in Den Haag. Zo inspireert de Jonge Stadsdichter kinderen en jongeren meer bezig te zijn met taal en zorgt voor verbinding.

Het evenement is gratis, aanmelden kan via deze link.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten