Lesprogramma

Writing Sounds

In samenwerking met Rewire muziekfestival

Poëzie en muziek hebben veel gemeen. Ze zijn allebei heel persoonlijk, en de beste gedichten en liedjes hebben een gemeenschappelijk doel, namelijk om je één specifiek ding te laten voelen. Beide kunstvormen hebben veel overeenkomsten, en ze zijn ook op hun eigen manier uniek. Maar wat gebeurt als je deze twee kunstvormen combineert? Wat voor verhalen en ideeën zou je kunnen uiten? Hoe kunnen muziek en tekst elkaar aanvullen of dissoneren?

Deze tweedelige workshop daagt jouw leerlingen uit om ideeën en emoties te uiten met twee verschillende kunstvormen: het geschreven woord en muzikale compositie. Deel een is een workshop creatief schrijven waarin leerlingen hun eigen tekst schrijven. In deel twee nemen de leerlingen hun teksten op en combineren dit met zelf gecomponeerde geluiden.

De twee delen van de workshop kunnen verdeeld worden over twee dagen of weken of binnen één dag gecombineerd worden met een pauze ertussen. Na afloop kunnen jouw leerlingen werken met een online audioprogramma en hun gedachten en emoties onder woorden brengen in een eigen gedicht.

Relevante activiteiten

Workshop Writing Sounds

7 oktober 2023

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten