vrijheidsmaaltijd
Activiteit

Optreden Jonge Stadsdichters bij de Vrijheidsmaaltijd

5 mei, het Jonge Stadsdichters Collectief treedt op bij de Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei zal het Jonge Stadsdichter Collectief een nieuwe reeks gedichten voordragen tijdens de Vrijheidsmaaltijd op het Lange Voorhout. Eind januari 2022 gaf wethouder Robert van Asten van Cultuur de aftrap voor het Jonge Stadsdichter Collectief, een samenwerking van de Gemeente Den Haag, Huis van Gedichten en Bibliotheek Den Haag. Het Literatuurmuseum is vanaf 5 mei aanstaande ook trotse partner van dit collectief.  De jonge Haagse stadsdichters, Insaf el Assouad, Nart Alghabbach, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry zullen ter ere van Bevrijdingsdag en deze nieuwe samenwerking hun gedichten geïnspireerd op vrijheid en verzet laten klinken.


75 jaar Haagse Literatuurprijzen
Het Literatuurmuseum organiseert de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen, die dit jaar 75 jaar bestaan. De prijzen worden al uitgereikt sinds 18 augustus 1947. De bekendste prijs is vernoemd naar de dichter Jan Campert, die lang in Den Haag woonde en het beroemdste verzetsgedicht schreef, ‘De achttien dooden’. Ter ere van het 75 jarig bestaan van de Haagse Literatuurprijzen schreven de jonge Haagse stadsdichters een gedicht geïnspireerd op het gedicht van Campert. Deze gedichten zullen zij tijdens de Vrijheidsmaaltijd voordragen.
 

Vrijheidsmaaltijden
In het Museumkwartier Den Haag vindt op donderdag 5 mei 2022 een grote maaltijd voor 500 Hagenaars plaats. Op het Lange Voorhout mogen 500 Hagenaren aanschuiven aan een 120 meter lange tafel voor een lunch met de speciale Vrijheidssoep. Uit heel Den Haag gaan inwoners daar samen in gesprek over het thema vrijheid. Het Jonge Stadsdichter-collectief mag zijn gedichten aan de 500 Hagenaars ten gehore brengen.
Wil je aansluiten? Schrijf je hier in. 

 

Scholenwedstrijd
Na de zomervakantie start een scholenwedstrijd, om jongeren zo veel mogelijk te enthousiasmeren ook in vrijheid te spelen met taal en performance. Op Nationale Gedichtendag 2023 wordt de winnaar van deze wedstrijd de nieuwe Jonge Haagse Stadsdichter. Iedere klas die meedoet krijgt gratis een reeks schrijflessen door echte dichters of spoken word artiesten van Huis van Gedichten. Tijdens dit traject zal ook het thema van verzet en activisme terug te zien zijn.  Scholen kunnen zich inschrijven vanaf 10 mei 2022. (Per 10 mei is voor de inschrijving deze pagina op onze website actief)

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten