Activiteit

Nachoua bij RTV Discus

SPOT ON! poëtisch lichtkunstwerk

zaterdag 19 november zijn Stadsdichter Nachoua Douayry en projectcoördinator Ellis Mensinga bij RTV Discus om te vertellen over SPOT ON!

In het kader van SPOT ON! schreven de dichters Nelly Lausberg, Insaf el Assouad, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry een dichtregel. Zij lieten zich hierbij inspireren door de woorden waarmee omwonenden en voorbijgangers hun persoonlijke betekenis van het brugwachtershuisje omschreven. De dichtregels sluiten daardoor aan bij de beleving van het huisje voor de mensen. 

Vier dichtregels uit de gedichten zijn verwerkt in een lichtkunstwerk dat is vervaardigd door architectonisch vormgever Marco Broeders (Co2RO). Hij werkt veel in en met verlaten industriële panden en gestripte fabriekshallen, waar hij op zoek gaat naar andere functies voor de bestaande stedelijke ruimte. De productie van het lichtkunstwerk is begeleid door Mothership. Het lichtkunstwerk zal zondag 20 november worden onthuld en stichting Brugwachtershuisjes nodigt u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Volg de Livestream hier: https://www.rtvdiscus.nl/zaterdag-live/

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten