Stadstekenaar Babette Wagenvoort tekent finale Jonge Stadsdichter

Stadstekenaar tekent Stadsdichter

19 februari 2024

Stadsdichter Adelina Ignat krijgt het druk, maar aan inspiratie geen gebrek

De stadstekenaar (2023-2025) Babette Wagenvoort tekent samenkomsten op Haagse plekken, iedere maand publiceren we er één. Deze keer: Centrale Bibliotheek, Finale Jonge Stadsdichter 2024.

Lees het artikel hier

‘Den Haag is een meisje / nietsvermoedend, jong / door haar eigen straten huppelend / Als een bubbel / net voor de regen komt’ schrijft Adelina Ignat, die op 25 januari in de Centrale Bibliotheek benoemd werd tot de Jonge Stadsdichter van Den Haag 2024. Met het gedicht Bubbel won zij de middelbare-scholenwedstrijd waaraan leerlingen uit alle Haagse stadsdelen meededen.

Zowel de jury (Sophia Blyden, Hasan Gök en Dean Bowen) als het publiek was duidelijk onder de indruk van de optredens van de acht finalisten, die zeer persoonlijke gedichten voordroegen waarin zij de stad Den Haag als klankbord gebruikten. De finale werd gepresenteerd door Splinter Chabot, die blijk gaf van grote betrokkenheid bij de jonge schrijvers. De eerste Jonge Stadsdichter, Chelsy Valentina, vertelde dat het stadsdichterschap haar veel gebracht had – ‘dit rupsje is een vlinder geworden!’.

De organisatoren willen met dit initiatief laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt. Dit hele jaar krijgt Adeline Ignat het woord bij belangrijke en actuele gebeurtenissen in Den Haag. Ze krijgt het dus druk, maar aan inspiratie geen gebrek: ,,Er gaat altijd heel veel door me heen”, zegt ze wanneer Chabot haar vraagt naar haar verwachtingen. ,,Ik heb de kans om een vlinder te worden.” Nu maar hopen dat de Jonge Stadsdichter gedurende haar metamorfose het komende jaar ook tijd zal hebben om samen te werken met de stadstekenaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten