Nart schrijft voor Orange the World

25 november 2022

Tijdens de opening van Orange the World op 25 november droeg Nart zijn speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor. Orange the World is een wereldwijde campagne van UN Women om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. Nart kreeg de unieke opdracht om een gedicht te schrijven, een bewuste keuze van de gemeente Den Haag vanwege zijn perspectief als jonge man. UN Women benadrukt dit jaar de rol van mannen en jongens rondom deze problematiek, de overgrote groep jongens en mannen die geen pleger zijn wil zij betrekken bij de bewustwording.  

Net als voorgaande jaren wordt het stadhuis van Den Haag oranje uitgelicht. Oranje staat voor de kleur van de zonsopgang, een dageraad van een wereld zonder gendergerelateerd geweld tegen vrouwen. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

De opening werd verricht door wethouder Mariëlle Vavier van Armoede, Inclusie en Volksgezondheid. De ceremonie vond plaats voor het stadhuis van Den Haag.

Lees hier Nart’s gedicht Valse Goden in Nederlands en Engels.
Zie hier Nart’s voordracht:

Het gedicht dat Nart speciaal voor Orange the World schreef vind je onder het kopje Gedichten Jonge Stadsdichters.

Film: Sacha Celine Verheij
Foto: gemeente Den Haag, Sandra Uittenbogaart

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten