Lesprogramma

Selfie Safari

Een speurtocht door je telefoon

Welke muziek heb je voor het laatst geluisterd, kan je vertellen waarom precies dat nummer? Kun je eens inzoomen op de laatste foto die je hebt gemaakt? Heb je een speciale manier van praten met je beste vriend of vriendin? Vragen waarbij de mobiele telefoon het vertrekpunt is. Eigenlijk gaat deze speurtocht over jezelf: leer jezelf kennen door je eigen telefoon. Wat helpt jou om je batterij op te laden? En welke instelling verander je aan jezelf als je bij de buurvrouw op bezoek gaat?

De Selfie Safari stimuleert leerlingen om bezig te zijn met mediawijsheid, blik op zichzelf en creatief schrijven. Ze zoeken daarin hun eigen weg via 10 verschillende opdrachten in een Speurtocht-app. Met de input van de opdrachten schrijft iedere leerling, onder begeleiding van de docent van Huis van Gedichten, een eigen gedicht of kort verhaal en leert zichzelf zo beter kennen.

Deze speurtocht is in ontwikkeling, mede dankzij Fonds voor Cultuurparticipatie en CultuurSchakel.

DEN interviewde Anne Büdgen en Malou Osendarp over onze digitale ontwikkelingen, lees het artikel hier: Huis van Gedichten spreekt leerlingen aan in hun eigen taal: digitaal.

De afbeelding is door AI gegenereerd via Fotor.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nogmaals bedankt voor de onwijs leuke les van afgelopen maandag! De lesinhoud was erg leuk en de kinderen waren echt goed bezig. De kinderen uit onze groep kunnen normaal gesproken snel afgeleid en wat drukker zijn, maar tijdens de les waren zij allemaal aandachtig bezig met de opdracht. Zij begrepen ook al heel snel wat zij moesten doen. Als je eenmaal ingelogd bent, spreekt de site [speurtocht] voor zich. Hierdoor verliep de les soepel. De les bestaat uit hele leuke vragen en opdrachten over het gebruik van je telefoon, die de kinderen moeten invullen. Ik kijk terug op een hele leuke les!
— Sonya Mehari

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten