Lesprogramma

Poëziepandemie

samen verspreiden we plezier in poëzie

Wil je even kort en krachtig het lezen, schrijven en delen van verhalen in je klas bespreken? Dan hebben we een aantal mooie filmpjes voor je!

Samengevoegd in drie pakketten met elk een eigen thema. Ieder thema bevat drie à vier filmpjes en tips over taal en creatief schrijven. Ze vormen  een mooi geheel, maar je hoeft niet alle filmpjes te gebruiken. Kijk wat past in jouw les.

Klik op een pakketje voor meer informatie en de duur van de filmpjes. De pakketten zijn gratis, je kunt één pakket uitkiezen, of lekker allemaal.

Onderaan de pagina vind je een voorproefje, omdat Joost zo fijn de magie van onze lessen weet uit te leggen.

1. Verbeelding, oefent de spieren van de verbeeldingskracht.

 

 

2. Identiteit, leerlingen denken na over wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

 

3. Spoken word, spreekt voor zich… belicht op verschillende manieren van Spoken Word eigenlijk is en hoe leerlingen zelf met ‘het gesproken woord’ aan de slag kunnen. Spreek je uit!

 

 

Schrijfresultaten
We hopen dat je van de filmpjes geniet en natuurlijk, dat je ze in de klas gebruikt. Wij vinden het heel leuk om mee te genieten van de resultaten, die kun je mailen naar malou@huisvangedichten.nl. De ingezonden teksten maken kans om op onze website en social media gepubliceerd te worden (al dan niet anoniem). 

Enthousiast? 
Onze vakdocenten komen graag bij jou in de klas om samen met je leerlingen te gaan schrijven en presenteren. Naast Joost, Elten, Anne, Liesbeth en Tyler hebben we meer ijzersterke schrijvers en performers. Je kan een lesprogramma van onze site kiezen, maar liever bespreken we samen met je wat jij en je leerlingen nodig hebben.

Relevante activiteiten

Poëziepandemie

17 mei start de Poëziepandemie en verspreidt zich door de tijd

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten