Project

Jas van Taal

Poëzie met peuters

De Jas van Taal is een kunstobject en middelpunt van poëzie met peuters. De Jas van Taal geeft kinderen gelegenheid tot ontdekken van en spelen met taal. Aan de Jas valt plezier te beleven door kinderen en door volwassenen.

De Jas van Taal is drager en middelpunt: op rechterschouder en mouw staat keurig gerangschikt en dikzwart het alfabet. Maar op kinderooghoogte zijn er dwarrelende zachtgrijze potloodletters, potloodtekeningen, en kleurige zakken voor boeken, speeldoosjes en andere materialen. En natuurlijk is er een zak met een mooi uitgevoerd leeg boekje, waarin de woorden van de kinderen bij mooie beelden kunnen worden genoteerd, en dus herhaalbaar worden. De Jas van Taal is drager van materialen, en onderdelen kunnen onbeperkt vervangen worden. De Jas is dus vatbaar voor groei en verandering, zowel in de tijd(sgeest) als met de leeftijd van het kind. Uit te voeren in voorschool, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Ook geschikt voor bibliotheken, wijkfestivals en kindertheaterfestivals.

De Jas van Taal Zoetermeer sleepte een nominatie in de wacht voor de Zoetermeerse Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019.

In 2017 ontwikkelden wij speciaal voor Bibliotheek Zoetermeer een eigen Jas van Taal-editie. We verzorgden trainingen en leidden een aantal medewerkers van de Bibliotheek op tot Jas van Taal-workshopleiders. Zij trekken met de Jas langs peuterspeelzalen, voorscholen en basisscholen in Zoetermeer, en kinderen komen met de klas of ouders/begeleiders zelf naar de bieb toe. De groepsgedichten worden na afloop van het project tentoongesteld in de wijk in de vorm van raamgedichten. Op deze manier kan een hele wijk meegenieten van wat de jongste inwoners hebben gemaakt!

Relevante activiteiten

Jas van Taal genomineerd voor Zoetermeerse Publieksprijs Kunst & Cultuur 2019!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten