Lesprogramma

IK STA VOOR

Waar sta jij voor?

Wat vind jij belangrijk in het leven? Is dat liefde, respect of loyaliteit? Je familie of vriendschap? Of staat er bij jou iets anders bovenaan? Iedereen heeft zijn eigen kernwaarden. Iedereen staat ergens voor. Waar sta jij voor?

In het lesprogramma IK STA VOOR verkennen leerlingen hun persoonlijke normen en waarden, en worden ze uitgenodigd dat te uiten in woordkunst, fotografie en design. Dat begint met onderzoeken, bijvoorbeeld aan de hand van vragen, voorbeelden of in een gezamelijk gesprek. Vervolgens door je individueel uit te drukken in woorden, zinnen en verhalen. Onder begeleiding van de docenten verken je en breng je onder woorden wat voor jou het belangrijkst is.

Je gaat ook visueel aan de slag. Hoe wil jij op de foto? Stoer of juist kwetsbaar, direct herkenbaar of misschien geheel of je eigen manier. Jouw portret wordt het canvas voor je persoonlijke expressie: laat zien waar jij voor staat in woorden, zinnen, kleuren, tekeningen of wat jouw creativiteit verder voortbrengt. Woord en beeld komen hier samen in één werk.

Het eindresultaat is een fotoposter waarop je letterlijk vóór je woorden staat: jouw foto, met jouw waarden, jouw woorden en jouw ontwerp.

IK STA VOOR is een initiatief van Tyler & Sebastiaan Koudijzer, zij brengen woord- en beeldende kunst samen. In JAMPA (2020) zochten zij naar beelden die de weg van hun voorouders – van Java via Suriname naar Nederland weergeeft. Begin 2021 exposeerden zij ‘Door Roeien en Ruiten’ in het Nederlands Fotomuseum en in 2023 de expositie met Warung Tori: De Gesuikerde Onderneming.

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten