Lesprogramma

Het Mysterie van de Vreemde Wezens

Een game over het vreemde leven op aarde

Stel je voor: een buitenaards wezen landt op de aarde. Wat voor dingen komt ‘ie dan allemaal tegen hier? Wat voor vreemde gebruiken houden wij aardbewoners erop na? Marsman hoort het maar al te graag en leerlingen ontdekken de poëzie van het alledaagse!

In het Mysterie van de Vreemde Wezens worden kinderen met digitale opdrachten uitgedaagd om met een frisse blik te kijken naar zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Want wat voor jou heel normaal is, doet je buurman misschien wel heel anders. En dat is prachtig!

Welke talen worden er allemaal gesproken in de klas? Wat is iedereens lievelingseten? Met een game vol schrijfopdrachten wordt je geprikkeld om door nieuwe ogen te kijken naar dingen die voor jou normaal zijn. Zo heb je voor je het weet al een gedicht! De docenten van Huis van Gedichten inspireren en begeleiden je om je antwoorden uit te werken tot een gedicht of een kort verhaal.

Samen een reisgids maken
Tijd genoeg? Samen maken we een fysieke krant of reisgids voor Marsman met allerlei info over die vreemde wezens hier op aarde. Iedereen verzorgt een eigen stukje en natuurlijk wordt ‘ie mooi geïllustreerd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten