Gedicht Insaf in braille op de pier

12 juli 2022

Om blinden en slechtzienden ook te laten genieten van het uitzicht op de zee en het strand zijn op de reling van de Scheveningse pier elf gedichten in braille geplaatst, waarin impressies en sfeer van zee en strand in woorden gevat zijn. De gedichten zijn van inwoners van Den Haag, op uitnodiging van de gemeente dongen zij mee in een wedstrijd voor een plekje op de pier. Jonge stadsdichter Insaf is één van de elf winnaars met haar gedicht: ‘Je ogen zijn mijn oceaan. Hoe vertel ik zee dat we op land verdrinken? Eb, vloed, geluk, kwelling, vastklampen aan de boot van geduld als redding.’

Op 11 juli ’22 zijn de gedichten in het bijzijn van cabaretier en schrijver Vincent Bijlo op de pier onthuld. Met zijn handen op de reling leest hij één van de gedichten voor en Insaf draagt haar gedicht voor:

 

Meer zien? Kijk naar: Aftermovie Braille op de Pier

De gemeente Den Haag ontving op 4 januari 2023, Wereldbrailledag, de braillepluim 2023 voor Braille op de Pier. Anne Mulder, coördinerend wethouder Toegankelijkheid nam de prijs in ontvangst namens alle betrokkenen:

Beste deelnemer aan de Braille op de Pier,

Vandaag heb ik namens de gemeente Den Haag de Braillepluim voor het project Braille op De Pier in ontvangst mogen nemen. De Vereniging Onbeperkt Lezen prijst de gemeente Den Haag voor het toegankelijk maken van de culturele beleving en informatieverstrekking voor iedereen. De gemeente wint deze prijs natuurlijk niet alleen, maar samen met vele andere betrokkenen zoals De Pier, de jury én de schrijvers van de winnende gedichten. Daarom draag ik de prijs ook graag op aan iedereen die bij Braille op de Pier betrokken is geweest.

Nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Met vriendelijke groet,
Anne Mulder, coördinerend wethouder Toegankelijkheid.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten