Activiteit

Maskerproject – Praktijkschool de Poort

Door jouw ogen zie ik mijzelf

In een lessenreeks op Praktijkschool de Poort werken de leerlingen aan de hand van ons lesprogramma ‘Door jouw ogen zie ik mijzelf’ aan hun identiteit en weerbaarheid.

In het traject kijken de leerlingen op drie manieren naar zichzelf: hoe denk je dat de ander jou ziet, hoe ziet de ander jou, en hoe zie jij jezelf?

Leerlingen schrijven over elkaar, en leren complimenten geven en ontvangen. Vragen komen aan bod, zoals: ben je echt zo verlegen, of heb je echt een lief luisterend oor? Ben je je bewust van je kwaliteiten, je SuperPowers? En hoe kan je jouw SuperPowers  inzetten voor je eigen plek op de wereld. 

Na het onderzoek in tekst, maken de leerlingen allemaal een masker voor/van zichzelf. Een hele mooie rustige afsluiting van meestal zeer intense lessen, waarin de leerlingen elkaar wezenlijk anders leren kennen en menig traantje vloeit.

Dit is een jaarlijks terugkerend project voor leerjaar 2. Aan het eind van het traject worden de gemaakte gedichten en maskers in een boekwerk gebundeld.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten