Activiteit

Presentatie Jonge Stadsdichter Collectief

Ontdek wat er leeft in de woorden van Haagse jongeren

Ben je benieuwd naar wat Haagse jongeren te vertellen hebben over belangrijke en actuele gebeurtenissen in Den Haag? Dan hebben we goed nieuws! Op donderdag 27 januari presenteert wethouder Robert van Asten het eerste Haagse Jonge Stadsdichter Collectief. De jonge dichters Insaf  El  Assouad, Nart Alghabbach,  Khadija  Ibourk  El  Idrissi  en  Nachoua  Douayry  van Johan de Witt Scholengroep dragen die dag hun eerste gedichten voor. En jij kunt er (online) bij zijn! 

Dit feestelijke moment is op Nationale Gedichtendag, de start van de landelijke Poëzieweek. Je hoort niet alleen de eerste gedichten van de jonge woordkunstenaars met een passie voor poëzie, maar ook Daniëlle Zawadi. En er is muziek, van Joaz. Deze jonge band bestaat uit Zoë Tausk (gitaar en zang) en Joanne Gertenaar (viool en zang), die zelf hun liedjes schrijven. 

Programma van 13.00 – 14.00 uur 

  • Opening door Sam Hermans, directeur van Bibliotheek Den Haag 
  • Spoken word-artiest Daniëlle Zawadi treedt op 
  • Presentatie Jonge Stadsdichter Collectief door wethouder Robert van Asten
  • De jonge stadsdichters in gesprek met Guus van der Steen
  • Muziek van Joaz
  • De Jonge Stadsdichters dragen voor uit eigen werk

 

  • Het programma wordt gehost door woordkunstenaar Guus van der Steen, begeleider namens Huis van Gedichten van het Jonge Stadsdichters Collectief

Wil jij erbij zijn?

Als je het live wilt bijwonen, kan dat via de livestream op het You Tube kanaal van de Bibliotheek.

Het hele jaar door

Het stopt niet bij dit moment. Vanaf nu zal je regelmatig horen van het Jonge Stadsdichter Collectief. Houd voor actuele gedichten en evenementen de websites van de Bibliotheek Den Haag en Huis van Gedichten in de gaten 

Samenwerking

Het Jonge Stadsdichter Collectief is een samenwerking tussen de Gemeente Den Haag, Huis van Gedichten en Bibliotheek Den Haag. Zij willen jongeren een podium bieden om te vertellen wat er bij hen leeft en willen zo meer jongeren te inspireren met taal bezig te zijn en zorgen voor verbinding. 

Robert van Asten is wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie (MCS).
Foto Martijn Beekman & Valerie Kuypers

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten