Activiteit

Haags Verleden in Gedichten

schrijfworkshop Haagse geschiedeniscanon

De R.G. Ruijs Stichting organiseert in 2020 het poëzieproject ‘Haags Verleden in Gedichten’. Alle Hagenaars worden opgeroepen een gedicht te schrijven over een persoonlijke of algemene Haagse gebeurtenis, ervaring of voorval.

Bij Bibliotheek Den Haag kunt u onder begeleiding werken aan uw eigen bijdrage voor Haags Verleden in Gedichten. In januari en februari 2020 zijn er workshops in zes bibliotheekfilialen. Huis van Gedichten verzorgt de workshops. Deelname is gratis, net als de koffie en thee. Schrijf u via de website gratis in voor een of meerdere workshops!

13 januari – Bibliotheek Laakkwartier
17 januari – Bibliotheek Haagse Hout
23 januari – Bibliotheek Nieuw Waldeck
27 januari – Bibliotheek Scheveningen
1 februari – Bibliotheek Leidschenveen

Met Haags Verleden in Gedichten wordt geprobeerd in ieder geval een flink deel van de Haagse geschiedeniscanon in gedichten te vatten. Een selectie zal worden verwerkt in een bundel, als poëzieposters worden opgehangen in de bibliotheken en worden voorgedragen tijdens de slotvoorstelling op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Centrale Bibliotheek.

U kunt ook zelfstandig een gedicht schrijven en inzenden naar info@haagsverleden.nl. Gedichten inzenden kan tot 1 maart 2020.

Alle ingezonden gedichten worden op Facebook geplaatst (www.facebook.com/haagsverleden).
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdenhaag.nl/haagsverleden

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten