Activiteit

UITGESTELD: De laatste dichters

voorstelling & schrijfworkshops

~ Vanwege corona is ook deze activiteit uitgesteld. De intentie is om de voorstelling plus workshop op een later moment opnieuw in te plannen. ~

De Laatste Dichters van Urban Myth, is een opwindende theaterervaring. Over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Over De Laatste Dichters, drie mannen die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van hiphop en de inspiratie voor vele generaties rappers. Informatie over de voorstelling vind je hier.

Doe mee aan de Spoken Word workshop onder leiding van Gery Mendes. Hij begeleidt jou met het schrijven van jouw eigen gedicht of Spoken Word tekst. De thema’s en teksten uit het werk en de voorstelling De laatste dichters (The Last Poets) gebruiken we als inspiratie. Je krijgt praktische tips en werkt stapsgewijs aan jouw eigen tekst. We besteden ook aandacht aan het leren voordragen van je tekst. Ervaring met creatief schrijven is niet nodig, maar mag wel. Iedereen is welkom!

Na de workshop is er een gezamenlijke maaltijd. Als je wilt staat het podium voor je klaar tijdens de Open Mic om jouw resultaat te laten horen! En gaan we naar de voorstelling De laatste dichters. We sluiten af met Spoken Word en muziek door drie makers uit de topgroep van Poetry Circle.

Workshop Spoken Word o.l.v. Gery Mendes
Huis van Gedichten i.s.m. Het Nationale Theater en Urban Myth
Zaterdag 18 april – 18:00 tot ca. 22:00
Deelname € 35 per persoon (workshop incl. maaltijd en voorstelling)

Programma zaterdag 18 april

18.00-19.30 Workshop Spoken Word

19.30 maaltijd Moksi Patu

19:30 – 20:00 Open Mic

20:15 voorstelling De laatste dichters van Urban Myth

22:00 Drie makers uit de topgroep van Poetry Circle hebben samen een performance ontwikkeld rondom het thema herdenken, herinnering. Spoken Word & muziek.

 

Aanmelden voor de workshop via info@huisvangedichten.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten